vid-pochatku-zimi-na-atlantichne-uzberezhzhya-frantsiyi-vikinulo-mayzhe-tisyachu-delfiniv

Від початку зими на атлантичне узбережжя Франції викинуло майже тисячу дельфінів

 • 541017 переглядiв

КИЇВ. 17 березня. УНН. Щонайменше 910 дельфінів викинуло на атлантичне узбережжя Франції з початку зими, повідомив у п'ятницю океанографічний інститут, передає УНН.

Деталі

Тільки за останній тиждень понад 400 морських ссавців було виявлено на березі, що є «безпрецедентним» числом, йдеться у звіті океанографічної обсерваторії Pelagis.

Цифри досі попередні, додали там.

Ранні огляди дельфінів показали, що деякі з них мертві вже кілька днів, а інші кілька тижнів. У більшості з них було виявлено травми, що відповідають рибальським сітям, іншому рибальському спорядженню або човновим двигунам.

У період з 2017 по 2020 рік середня кількість викинутих на берег дельфінів за зиму становила 850 особин. Більшість із них загинули в лютому та березні, коли дельфіни зазвичай наближаються до узбережжя у пошуках їжі та з більшою ймовірністю вступають у контакт із промисловими судами.

Деякі неурядові організації та вчені закликали до тимчасового припинення промислу в ці місяці, але натомість уряд вибрав рішення, що пом'якшують вплив промислового промислу на дельфінів.

У лютому комісар Державної ради, вищої юрисдикції Франції у державних справах, виступив за тимчасову заборону в деяких місцях на певні види риболовлі, які, як вважається, є причиною багатьох смертей дельфінів.

Офіційне рішення Ради очікується найближчим часом після того, як кілька асоціацій із захисту довкілля подали позов проти уряду.

Українські Національні Новини

Новини Світу