vidatki-na-okhoronu-navkolishnogo-seredovischa-skorocheno-na-3-2

Видатки на охорону навколишнього середовища скорочено на 3,2%

 • 43388 переглядiв

КИЇВ. 5 грудня. УНН. Видатки зведеного бюджету України за січень-жовтень 2016 року у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року зросли на 26,3%, проте, протягом звітного період скорочено видатки у сфері охорони навколишнього природного середовища на 3,2% у порівнянні із аналогічним періодом минулого року.  Про це свідчать дані Міністерства фінансів України, передає УНН.

Водночас, за даними Мінфіну, протягом звітного період скорочено видатки у сфері охорони навколишнього природного середовища.

Так, протягом січня-жовтня 2016 року, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, видатки зведеного бюджету у сфері охорони навколишнього природного середовища скоротилися на 3,2% - до 3 млрд 446,4 млн грн.

Для порівняння, протягом січня-жовтні 2016 року, у порівнянні із аналогічним періодом минулого року, видатки зведеного бюджету на соціальний захист населення та соціальне забезпечення зросли на 56,3% - до 196 млрд 987,6 млн грн., видатки зведеного на освіту зросли на 12,7% - до 97 млрд 569,2 млн грн., видатки зведеного бюджету на духовний і фізичний розвиток – зросли на 6,4% - до 12 млрд 310,7 млн грн., видатки зведеного бюджету на громадський порядок, безпеку та судову владу зросли на 27,1% - до 51 млрд 008,2 млн грн..

Нагадаємо, керівництву Мінприроди у 2017 році хочуть вдвічі збільшити зарплату, зекономовши на природоохоронних заходах.

Як раніше повідомляв УНН, в Україні накопичено понад 12 млн тонн небезпечних відходів. Разом з тим, за три роки не було виділено жодної копійки з Державного бюджету для вирішення проблем у цій сфері.

Львівська ОДА з 2014 року не виділяє кошти на ліквідацію небезпечних відходів. При цьому на території Львівської області знаходяться так звані озера кислих гудронів — небезпечні відходи, що утворюються при очищенні нафтопродуктів і мають ІІ клас небезпеки ( високо небезпечні, смертельна доза при потраплянні у шлунок 15-150 мг/кг). Обсяг цих кислих гудронів вже досяг 200 тисяч тонн.

Сумська ОДА за три роки скоротила видатки на ліквідацію небезпечних відходів у сім разів. При цьому після несанкціонованого витоку небезпечних речовин у квітні 2015 року допустима норма їх концентрації залишається перевищеною й донині у місті Шостка та Шосткинському районі Сумщини.

Столичний завод “Радикал” не можуть очистити від 200 тис. тонн ртуті через відсутність фінансування.

Українські Національні Новини

Суспільство