vidpochinok-za-300-grn-oglyad-tsin-ukrayinskikh-kurortiv

Відпочинок за 300 грн: огляд цін українських курортів

 • 40075 переглядiв

Не зважаючи на безліч варіантів відпочинку закордоном багато українців обирають вітчизняні курорти. Окрім культурної програми та харчування важлива складова відпустки – житло. УНН дізнавався, якими цінами будуть зустрічати господарі готелів своїх гостей цього сезону.

Серед популярних літніх напрямів - південний берег Чорного моря, Азовське море та Карпати. Ми вирішили оглянути вартість житла у цих регіонах. Шукаємо номер на двох, аби чіткіше окреслити картину – дивимося ціни на одну ніч.

Одесса

Відпочинок в Одесі цікавий українським туристам через насиченість розвагами в місті та водночас багатокілометровою береговою лінією. Жити можна поряд з архітектурними пам'ятками або на березі моря.

Але треба розуміти, різницю у вартості житла в місті та на березі. Наприклад, в одному з готелів номер на двох з видом на море буде коштувати 2690 грн. Але у тому самому готелі кімната, вікна якої виходять на іншу сторону, буде коштувати майже на 1000 грн дешевше.


В місті ціни на двомісний номер стартують від 1000 грн за ніч. Але найекономічніший варіант з усіх існуючих – це зайняти ліжко в хостелі. Такі кімнати можна знайти у самому центрі Одеси. Окрім ліжко-місця хостели пропонують зняти двомісний номер, який буде трохи дешевшим ніж такий самий варіант у готелі. Але є імовірність що в хостелі доведеться ділити ванну кімнату з іншими мешканцями. Також, обираючи житло біля центру варто у власників питати про звукоізоляцію, бо гамір на одеських вулицях стоїть до ранку.



Якщо дозволяє гаманець – можна знайти місце відпочинку від 5 тис. грн за ніч й вище. Таких пропозицій не мало.

Слід зазначити, що ціни на житло у суботу та неділю в Одесі зростають на 200-400 грн.

Бердянськ (Запорізька обл.)

Узбережжя Азовського моря зустрічає відпочивальників значно нижчими цінами, ніж в Одесі. Але слід розуміти, що це маленьке містечко може запропонувати лише морський відпочинок.

Якщо шукати номер на двох, зустрічаємо варіанти від 300 грн. Додаткове місце у кімнаті на 150 грн більше.

В середньому ціни на житло ( готелі та квартири) у Бердянську – 700-900 грн за ніч. Варіант від 1000 грн знайти важче.

Арабатська стрілка (Херсонська обл.)

Арабатська стрілка простягається між Азовським морем та затокою, ми оглянули ціни готелів, які знаходяться на морському узбережжі. Місцеві господарі пропонують вибір житла на різноманітний гаманець.
Найпростіший варіант стартує від 300 грн. Це звичайний двомісний номер з окремими ліжками та простими меблями. За три особи доведеться заплатити на 150 грн більше. Також є можливість замовити сніданок за 60 грн.

На цьому українському курорті коливання цін від 300 грн і до кількох тисяч за двомісний номер на одну ніч. Більш дешевих варіантів за 300-500 грн достатньо, щоб економно відпочити. Також можна обрати комфортніший номер з сучасними меблями і ремонтом, який буде коштувати 800-1000 грн.

Один з варіантів на Арабатській стрілці – це орендувати чотиримісний будиночок з кухнею та терасою. В одній кімнаті двоспальне ліжко, в іншій – двоповерхове. Ціна задоволення цілого будиночку – 3000 грн, а це 1500 грн за двох, що значно дорожче від стандартного двомісного номеру.

Варто зауважити, що майже всі готелі та будиночки розташовані на пляжі і вид на море не впливає на ціну номера. Поблизу є аквапарк. Окрім цікавого розташування стрілки, там пробиваються на поверхню гаряче джерело у Щасливцевому, та йодо-бромне джерело за Стрілковим.

Залізний Порт (Херсонська обл.)

Відпочинок у Залізному Порту набирає популярність. Щороку з'являються нові готелі, які комфортніші, але дорожчі за старі. Ціни за ніч на двох – від 300 грн, але до моря доведеться долати деяку відстань. Проте в такому номері є холодильник.

Середня вартість житла 800-1000 грн. Але треба взяти до уваги, що значна кількість житла вже заброньована на найближчий місяць, тому необхідно турбуватися заздалегідь, аби не проґавити "свою" кімнату.

За бажанням можна відпочити у готелі з басейном, разом з номером на двох пропонують дві ігрові консолі, телевізор та настільні ігри. Крім того діє тариф all inclusive: їжа та напої, настільний теніс, приватний пляж, дитячий ігровий майданчик та шезлонги. Найдешевший двомісний номер у такому "палаці" коштує 3600 за ніч.

Цінова політика південних курортів України більш-менш схожа: найдешевше житло від 300 грн/доба на двох. Для порівняння оглянемо закордонні курорти. Наприклад вартість житла на Кіпрі починається від 35 доларів – це близько 950 грн.

В середньому ніч на тропічному острові буде коштувати 2600 грн.

Карпатські гори відомі зимовим відпочинком та достатньою інфраструктурою для зимніх видів спорту. Літо ж в горах "не сезон", як кажуть господарі тамтешніх готелів. Дарма. Гори в теплу пору року – це окремий вид відпочинку для тих, хто прагне тиші, спокою та віддаленості від міста.

Буковель (Івано-Франківська обл.)

Курорт Буковель готовий зустрічати відпочивальників у літній період. Лижні траси перетворюються на траси для даунхілу, на яких проводять змагання. Функціонують декілька тролеїв, та підвісний парк. У штучних озерах, які зроблені для підтримання рівня снігу на схилах у зимній період часу, можна ловити форель, яку одразу приготують на обід. Працюють оглядові підйомники, які піднімають на гірські вершини.

Середня вартість у комплексі вища від інших гірських регіонів. Найдешевший варіант від 300 грн/ніч на двох, достатньо віддалений від основної інфраструктури та підйомників.

Якщо пощастить, можливо натрапити на номер з видом на гірський схил, але вже дорожче. Від 600 грн і 1500 грн за ніч – це наступна цінова категорія. Таке житло близько до оглядових підйомників, які працюють влітку.
Багато варіантів апартаментів класу напів-люкс та люкс за ціною від 2 000 грн.

Синевір (Закарпатська обл.)

В околицях Національного природного парку Синевір вартість демократичніша, ніж на території Буковелю. Найдешевший хостел коштує усього 80 грн за місце на ніч. У тому ж самому хостелі двомісний номер 280 грн/ніч. Та ще й обіцяють вид на гори. Але до самого озера Синевір близько 20 км.

Загалом дорогою від Синевіру до водоспаду Шипіт розкидані готельчики та будиночки у яких можна переночувати в середньому до 500 грн. Також трапляються готелі від 700 до 1000 грн.

Відпочиваючи у Крапатах потрібно пам'ятати, що курортні містечка значно менші від чорноморських. На одне поселення може траплятися лише один готель. Більш розвинена інфраструктура біля природних та культурних пам'яток. Досить часто місцеві жителі приймають у себе постояльців, але рекламують свої послуги на паркані перед будинком, а не в інтернеті.

Шатські Озера (Волинська область)

Ще один варіант позасмагати та покупатися, не відвідуючи південь – вирушити на озеро. Найпопулярніший курорт такого типу – Шатські Озера.

В Околицях оз. Світязь доволі мало варіантів житла. Є кілька найдешевших варіантів за 450-600 грн. Зазвичай у вартість входить двомісне ліжко +1 спальне місце.

Решта готелів на порядок дорожчі. Ціни стартують від 1300 грн.

Українські Національні Новини

Суспільство