vidsutnist-vugillya-prizvede-do-viyalovikh-vidklyuchen-v-groysman

Відсутність вугілля призведе до віялових відключень – В.Гройсман

 • 11797 переглядiв

КИЇВ. 24 лютого. УНН. Відсутність вугілля призведе до віялових відключень, зупинки металургійної галузі та, зрештою, це підірве економічне зростання. Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, передає УНН з посиланням на прес-службу КМУ.

"Якщо ми спрацюємо стратегічні запаси, які були сформовані, і не буде відновлено постачання енергетичного вугілля і коксуючого теж, і всього, що потрібно для металургії, ми отримаємо два наслідки: у країні буде дефіцит електричної енергії, це в принципі вплине на якість життя українських громадян і економіку…Друга позиція - теплові станції, які виробляють тепло для українських міст, теж будуть вимушені зупинитися там, де немає резервів і альтернативних видів палива", - зазначив В.Гройсман.

Також він підкреслив, що виступає проти будь-якої контрабанди, будь-яких незаконних переміщень товарів. З цим явищем треба об'єктивно боротися, наголосив він. Але при цьому не мають страждати мільйони українців.

"Моя позиція є дуже твердою: я проти зловживань при перетині, але я за те, щоби ми не шкодили українським громадянами, тому що від цього будуть страждати десятки мільйони українців. і ми не маємо дати можливості до таких страждань", - наголосив В.Гройсман.

Нагадаємо, Міненерговугілля затвердило баланс електроенергії на березень з урахуванням надзвичайних заходів.

В Україні, через блокаду на Донбасі Кабінетом міністрів України з 17 лютого введені надзвичайні заходи в енергетиці.

Як повідомляв УНН, експерт вважає, що уряду доведеться вводити віялові відключення в Україні.

Українські Національні Новини

Політика