viina-v-ukraini-oon-zaiavylo-pro-rizke-zrostannia-kilkosti-vbytykh-ditei-u-2024-rotsi

Війна в Україні: ООН заявило про різке зростання кількості вбитих дітей у 2024 році

 • 14949 переглядiв

Щонайменше 600 дітей загинули в результаті атак по всій Україні з моменту ескалації війни у 2022 році, причому підтверджена кількість зросла майже на 40% порівняно з минулим роком, за даними ЮНІСЕФ.

Підтверджена кількість дітей, які загинули внаслідок атак по всій Україні, цього року збільшилася майже на 40% порівняно з минулим роком, загалом з часу "ескалації війни" у 2022 році внаслідок атак загинуло щонайменше 600 дітей, повідомили сьогодні у ЮНІСЕФ, пише УНН.

Деталі

"За перевіреними ООН даними, внаслідок атак з 1 січня по 31 березня 2024 року загинуло 25 дітей - наймолодшому було лише два місяці. За повідомленнями, дев'ятьох дітей було вбито внаслідок атак протягом перших трьох тижнів квітня", - ідеться у повідомленні.

За офіційними даними ООН, "з моменту ескалації війни у 2022 році внаслідок атак загинуло щонайменше 600 дітей". Понад 1350 дітей отримали поранення. Справжня кількість убитих і поранених дітей, ймовірно, значно вища, зазначили у ЮНІСЕФ.

Інфраструктура, від якої залежать діти, також, як повідомляється, продовжує зазнавати атак. "За перші три місяці року було пошкоджено або зруйновано тисячі будинків, 36 медичних закладів та 140 освітніх закладів. Атаки на електропостачання та джерела води ще більше порушили роботу найважливіших служб, наражаючи життя та благополуччя дітей на ще більший ризик", - зазначається у звіті.

"Два роки війни, яким передували два роки COVID-19, призвели до того, що доступ дітей до шкільної освіти було перервано більш ніж на чотири роки – роки, еквівалентні початковій освіті. Майже половина дітей, які відвідують школу в Україні, не відвідують очного навчання, причому майже один мільйон дітей по всій країні взагалі не мають доступу до очного навчання через відсутність безпеки", - заявив в ЮНІСЕФ.

Вказано, що наразі ЮНІСЕФ потребує "додатково 250 мільйонів доларів для забезпечення критичної підтримки дітей та сімей на території України, у тому числі у прифронтових зонах, для гуманітарних програм та програм відновлення у 2024 році".

В Україні у березні від обстрілів рф загинули або були поранені щонайменше 604 цивільних - ООН10.04.24, 17:04 • [views_0]