viiskova-dopomoha-ukraini-ta-zamorozhuvannia-aktyviv-rf-stefanchuk-zustrivsia-iz-holovoiu-natsionalnykh-zboriv-frantsii

Військова допомога Україні та заморожування активів рф: Стефанчук зустрівся із головою Національних зборів Франції

 • 22048 переглядiв

Стефанчук обговорив з президентом Національної асамблеї Франції оборонні потреби України, включаючи системи протиповітряної оборони, ракети дальнього радіусу дії та авіаційну підтримку, а також заморожування російських активів для компенсації втрат України.

Голова Верховної ради України Руслан Стефанчук зустрівся з головою Національних зборів Франції Яель Брон-Піве, яка перебуває з робочим візитом в Україні. Політики, зокрема обговорили оборонні потреби України та замороження російських активів.  Про це спікер парламенту розповів на своїй сторінці у Facebook, пише УНН.

Обговорили співпрацю в оборонній сфері. Зазначив, що розраховую на подальше постачання озброєння та військової техніки, а також на започаткування довгострокових проектів із французькими компаніями оборонно-промислового комплексу

- написав Стефанчук.

За його словами, оборонним потребам України була приділена особлива увага. Йшлось передусім про захист повітряного простору України й додаткові системи ППО,  далекобійні ракети, авіаційну підтримку та посилення спроможностей тактичної авіації.

Також Стефанчук наголосив на важливості підписаної угоди про співробітництво у сфері безпеки між Україною та Францією й подякував за підтримку документа французьким парламентом. 

Крім того, голова ВР  висловив вдячність за рішення Франції про замороження російських активів. 

"Зараз важливо знайти правовий механізм для спрямування цих активів на відновлення України та відшкодування Україні збитків", - вказав Стефанчук. 

Також, як повідомляється, стороні обговорили шлях України в ЄС і НАТО, реалізацію Формули миру Президента України Володимира Зеленського.

Раніше УНН повідомляв, що сьогодні до столиці України прибула голова Національної Асамблеї Франції Яель Брон-Піве.

Міністр збройних сил Франції Себастьян Лекорню заявляв, що готовий використати свої повноваження, щоб прискорити виробництво зброї та снарядів, необхідних Україні.