viiskovi-zusyllia-ukrainy-u-krytychnii-tochtsi-na-tli-rosiiskykh-raketnykh-atak-bloomberg

Військові зусилля України у критичній точці на тлі російських ракетних атак - Bloomberg

 • 33111 переглядiв

Ракетні удари росії по українській енергетичній системі, бомбардування Харкова та просування вздовж лінії фронту викликали занепокоєння, що військові зусилля Києва наближаються до критичної точки через гостру нестачу боєприпасів та живої сили.

Ракетні атаки росії по енергетичній системі України, бомбардування Харкова та просування вздовж лінії фронту викликають занепокоєння, що військові зусилля Києва наближаються до критичної точки. Про це пише видання Bloomberg з посиланням на своїх співрозмовників, передає УНН.

"Ракетні атаки росії по енергетичній системі України, бомбардування її другого за величиною міста та просування вздовж фронту викликають занепокоєння, що військові зусилля Києва наближаються до критичної точки. Страшенна нестача боєприпасів і живої сили на фронті протяжністю 1200 кілометрів і прогалини в протиповітряній обороні свідчать про те, що Україна перебуває в найбільш крихкому моменті за понад два роки війни", - пише видання з посиланням на західних чиновників.

Зазначається, що ризик полягає в краху української оборони, події, яка дасть кремлю можливість зробити значний прогрес вперше з початкових етапів війни.

"Наступні кілька місяців стануть найважчим випробуванням для України, оскільки громадськість буде виснажена війною, особливо в місті Харків на сході країни, яке зазнало особливого обстрілу", - додає видання.

Також зазначається, що росія збирається забезпечити 6 мільйонів снарядів цього року завдяки нарощеному виробництву та поставкам із Північної Кореї та Ірану.

"США не бачать жодних ознак неминучого прориву російських військ, заявив американський чиновник на умовах анонімності. Але моральний стан України низький, і не можна виключити можливість розвалу її армії, сказав інший чиновник на умовах анонімності", - пишуть журналісти.

Наголошується, що знищення теплоелектростанції приблизно підвищило вразливість України до ракетних ударів.

Окрім того, російські війська розгорнули вогонь по всій лінії фронту та досягли незначних успіхів після захоплення Авдіївки на сході країни в лютому. кремлівські війська прагнуть закрити стратегічно ключові точки, такі як місто Часів Яр на захід від Бахмута в Донецькій області України.

"Основне занепокоєння викликає Харків, який російські війська намагалися та не зуміли захопити на початку війни. Близькість міста до російського кордону робить його вразливим для російських обстрілів. Кремлівські сили закидали його балістичними ракетами С-300 і плануючими бомбами, спустошивши житлові райони та знищивши майже всі місцеві енергетичні потужності", - зазначає видання.

Нагадаємо

Через ракетну атаку рф зруйнована Трипільська ТЕС.

росіяни для удару по Трипільській ТЕС використали найновіші дозвукові ракети Х-69 і це гірше за "Кинжал".