virobnitstvo-vina-v-sviti-vpalo-do-50-richnogo-minimumu

Виробництво вина в світі впало до 50-річного мінімуму

 • 21912 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. Виробництво вина в світі досягло 50-річного мінімуму. Про це заявили в Міжнародній організації виноградарства і виноробства, повідомляє ВВС , передає УНН.

Прогнозується, що за підсумками 2017 року світове виробництво вина знизиться на 8% - до 247 млн ​​гектолітрів, в порівнянні з показниками минулого року.

Експерти кажуть, що це пов'язано зі змінами погодних умов: холодні весни і спекотні літа негативно позначилися на врожаї винограду в багатьох куточках Європи. Серед найбільш постраждалих країн називаються Італія (падіння на 23%), Франція (падіння на 19%) та Іспанія (падіння на 15%).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український бренд "Коктебель" представив оновлені винні лінійки

У той же час, в Португалії, Румунії, Угорщини, Австрії, США та країнах Південної Америки прогнозується зростання виробництва вина. Точних даних про кількість випитого в цьому році вина поки немає, але очікується, що споживання залишиться на рівні 243,2 млн гектолітрів.

Нагадаємо, що за даними експертів, українські супермаркети скорочують кількість позицій українських вин і роблять акцент на імпорті.

"Безумовно, враховуючи зростання реальних витрат населення багатьом українцям зараз не до вина, але скорочення ринку додатково сприяє не дуже раціональна політика найбільших мереж в Україні, які скорочують кількість позицій українських вин і роблять акцент на імпорті. Загальна тенденція свідчить про те, що асортимент української вина в супермаркетах скоротився в середньому на чверть ", - зазначив директор з маркетингу компанії Eastern Beverage Trading Олексій Безуглий.

Додамо, що з початку року Україна імпортувала вина більш ніж 2,8 млн доларів.

Українські Національні Новини

Економіка