vischa-rada-pravosuddya-vidmovila-gpu-u-timchasovomu-vidstoronenni-z-posadi-p-grechkivskogo

Вища рада правосуддя відмовила ГПУ у тимчасовому відстороненні з посади П.Гречківського

 • 10889 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Вища рада правосуддя відмовила Генеральній прокуратурі України в задоволенні клопотання про тимчасове припинення повноважень члена ВРП Павла Гречківського, передає кореспондент УНН.

У свою чергу П.Гречківський, після засідання ВРП, поскаржився журналістам на те, що на нього здійснюється тиск.

“Ці люди (які тиснуть – ред.) не перебувають ні на яких державних посадах, і це якось негарно, що люди які нібито не мають стосунку, можуть собі дозволити використовувати органи влади, щоб вчиняти такий тиск”, - сказав П. Гречківський.

Разом з тим, за його словами, до відкриття кримінальної справи, на нього тиснули люди з бізнес-середовища.

Нагадаємо, Генеральна прокуратура України не може передати до суду обвинувальний акт щодо члена Вищої ради правосуддя Павла Гречківського, оскільки посередник у його справі госпіталізований до психіатричного лікувального закладу.

Також нагадаємо, що Генпрокуратура здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою діючого члена Вищої ради правосуддя П.Гречківського та його поплічника (посередника у заволодінні коштами) за ч.3 ст.15 (замах на вчинення злочину), ч.4 ст.190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах) КК України.

Як повідомляв УНН, 21 вересня Генеральна прокуратура України разом з Службою безпеки України викрили одного з членів Вищої ради юстиції у вимаганні 500 тис. доларів за незаконний вплив на судове рішення.

Українські Національні Новини

Політика