visim-z-desyati-zvernen-do-kiberpolitsiyi-stosuyutsya-shakhraystva-nazvali-top-skhemi

Вісім з десяти звернень до кіберполіції стосуються шахрайства: назвали топ-схеми

 • 676909 переглядiв

КИЇВ. 15 березня. УНН. Понад 80% звернень громадян до кіберполіції – про шахрайство. Про це повідомив начальник Департаменту кіберполіції Юрій Виходець в ефірі телемарафону, пише УНН

Цитата

«Понад 80% звернень громадян до кіберполіції стосується саме інтернет-шахрайства. (...) Найпопулярніші схеми зловмисників – продаж неіснуючих товарів, телефонні шахрайства та фішинг. Від початку повномасштабної війни додалися ще схеми псевдоевакуаційних перевезень з регіонів, де точаться бойові дії, а також надання в оренду неіснуючого житла. Також ми викриваємо схеми псевдоволонтерських зборів грошей», - розповів Виходець.

Деталі

Керівник кіберполіції порекомендував громадянам насамперед переказувати гроші на благодійність лише перевіреним особам або офіційним фондам. «Завжди звертайте увагу на наповнення сторінки волонтера, дату завантаження матеріалів, кількість підписників, у більшості публічних діячів профілі в соцмережах верифіковані, на це також варто звертати увагу», - наголосив він.

Для захисту грошей на банківських рахунках Юрій Виходець закликав громадян не повідомляти стороннім дані банківських карт, не переходити за сумнівними гіперпосиланням, а для купівлі-продажу обирати лише перевірені сервіси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як не стати жертвою шахраїв в інтернеті: поради

Українські Національні Новини

Кримінал та НП