vivezennya-til-zagiblikh-z-donbasu-praktichno-ne-vidbuvayetsya-bogomolets

Вивезення тіл загиблих з Донбасу практично не відбувається - Богомолець

 • 7787 переглядiв

КИЇВ. 22 січня. УНН. На непідконтрольних територіях ще є чимало поховань тіл і фрагментів тіл загиблих, але на сьогодні їх пошук і вивезення практично не відбувається. Про це на нараді з питань пошуку зниклих безвісти на Донбасі, що відбулася у Дніпропетровській ОДА повідомила народний депутат Ольга Богомолець, передає УНН із посиланням на прес-службу нардепа.

За інформацією прес-служби, Богомолець закликала Міжнародний Комітет Червоного Хреста активізувати переговорний процес у Мінську щодо пошуку та вивезення решток загиблих українських воїнів з непідконтрольної території Донбасу.

За її словами, відомо, що на непідконтрольних територіях ще є чимало поховань тіл і фрагментів тіл загиблих, але на сьогодні їх пошук і вивезення практично не відбувається.

"Враховуючи, що через погодні умови та звірів, які призводять до остаточного знищення тіл загиблих, ми кожної зими назавжди втрачаємо можливість повернути тіла наших бійців додому, діяти треба швидко. Часу залишається обмаль", — повідомила Богомолець.

Як повідомила народний депутат, сьогодні в Україні сотні родин очікують звістки від близьких, зниклих безвісти у зоні АТО. Тому повне вивезення та ДНК-ідентифкація решток дозволить кожній родині отримати інформацію про долю близької людини.

У зв’язку з цим Богомолець звернулася до представників Міжнародного Червоного Хреста з проханням офіційно підняти це питання на Мінській переговорній групі та винести його, як окрему переговорну позицію.

Нагадаємо, у листопаді Богомолець повідомила, що за допомогою ДНК-експертизи експертам вдалося ідентифікувати 450 загиблих у зоні проведення АТО на частині сходу України.

Українські Національні Новини

Суспільство