viyskovogo-z-arsenalom-boyepripasiv-spiymali-na-odeschini

Військового з арсеналом боєприпасів спіймали на Одещині

 • 14534 переглядiв

КИЇВ. 26 листопада. УНН. Працівники поліції затримали жителя Одещини, який біля розважального закладу в селі Чорноморське погрожував застосуванням гранати марки "Ф-1", а під час обшуку в автомобілі та за місцем проживання чоловіка було вилучено боєприпаси та вибухові речовини різних видів, передає УНН з посиланням на відділ комунікації поліції в Одеській області.

"До чергової частини Лиманського відділу поліції надійшло повідомлення від 27-річного чоловіка про те, що біля ресторану в селі Чорноморське військовослужбовець погрожував громадянам гранатою, яку в подальшому сховав у власному транспортному засобі", - йдеться у повідомленні.

На місці події слідчо-оперативна група встановила, що в розважальному закладі між військовослужбовцем та відвідувачами почалася сварка.

"Чоловік в стані алкогольного сп’яніння заважав відпочивати присутнім, на зауваження не реагував та вступав у суперечки з відвідувачами ресторану. Після чого намагався поїхати з місця за кермом власного автомобілю. Один з присутніх громадян перекрив йому дорогу транспортним засобом, щоб завадити військовослужбовцю керувати автомобілем в стані алкогольного сп’яніння. На що останній кинувся до чоловіка в бійку, повалив його на землю, дістав предмет, схожий на ручну гранату Ф-1, та погрожував її застосуванням", - додали у поліції.

Вказано, що правопорушника було доставлено до Фонтанського поліцейського відділку. З’ясувалося, що військовослужбовець нещодавно повернувся з зони АТО.

Як зазначається, в автомобілі чоловіка було виявлено та вилучено корпус гранати Ф-1, запальну трубку, електродетонатор, підривач, сигнальний патрон, петарду з цвяхами, підствольний гранатомет ГП-25, дві тротилові шашки вагою по 200 гр., пластичну вибухову речовину ВПП-5 приблизною масою 1 кг та металеву банку з пластичною вибуховою речовиною, масою біля 200 гр.

Під час санкціонованого обшуку за місцем мешкання військовослужбовця було виявлено та вилучено запал до гранати УЗРГМ-2, мінні детонатори МД5М, ручну димову гранату, стрічку для розтяжок та боєприпаси різного калібру, додали у поліції.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Всі обставини встановлюються. Триває слідство.

Українські Національні Новини

Кримінал та НП