viznannyam-dokumentiv-lnr-dnr-rosiya-provokuye-ukrayinu-viyti-z-minskikh-ugod-ye-marchuk

Визнанням документів "ЛНР/ДНР" Росія провокує Україну вийти з мінських угод - Є.Марчук

 • 10608 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Визнанням документів "ЛНР/ДНР" Росія провокує Україну вийти з мінських угод. Про це в ефірі "112 Україна" повідомив представник України в групі з питань безпеки у мінській ТКГ Євген Марчук, передає УНН.

"З одного боку, Росія... заявляє, що вона визнає документи ОРДО і ОРЛО, практично провокує Україну, і українські політики клюнули на це, що тим самим Росія виходить з мінського переговорного процесу. Але вона про це не заявляє, вона провокує нас, щоб Україна вийшла з переговорного процесу, звинувативши потім Україну в цьому. Це означає, що всі санкції і інше скасовується, і на передову сходиться те, що перебуває за 30 км від лінії зіткнення", - зазначив Є.Марчук.

Крім цього представник України у мінській ТКГ припустив, що небезпека широкомасштабного вторгнення з боку Росії існує: "Нам слід очікувати в найближчі часи асиметричних важких ходів проти України, у військовій сфері, економічні, зовнішньополітичній".

Проте, на думку Є.Марчука, найближчим часом РФ на це не піде.

"Звичайно, паніки ніякої не може бути. Я думаю, що Росія не ризикне найближчим часом піти на широкоформатні наступальні операції. Тому що тоді не треба нікому нічого доводити. Путін хоче грати роль посередника, який хоче вирішити ситуацію", - зазначив він.

Нагадаємо, ОБСЄ стурбована рішенням РФ визнати "паспорти" "ДНР-ЛНР".

Як повідомляв УНН, 18 лютого, Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, які проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей України, до політичного врегулювання ситуації в цих районах.

Українські Національні Новини

Політика