vkksu-praktichne-zavdannya-vikonali-520-kandidativ-na-suddiv-vsu

ВККСУ: практичне завдання виконали 520 кандидатів на суддів ВСУ

 • 12073 переглядiв

КИЇВ. 22 лютого. УНН. Практичне завдання у рамках конкурсу на посади суддів касаційних судів у складі Верховного суду України виконали 520 кандидатів. Про це повідомляє прес-служба ВККСУ, передає УНН.

"21 лютого 2017 року Вища кваліфікаційна комісія суддів України провела другу частину іспиту для кандидатів у рамках конкурсу на посади суддів касаційних судів у складі Верховного Суду. 520 осіб взяли участь у виконанні практичного завдання", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, упродовж п’яти годин кандидати писали мотивувальну та резолютивну частини судового рішення на підставі матеріалів модельної судової справи. Учасникам іспиту дозволялося користуватися нормативно-правовими актами, постановами пленумів судів та інформаційними листами судів.

"Кандидати пишуть проект судового рішення від руки. Це важливо для того, щоб у разі необхідності було б можливо за почерком перевірити достовірність роботи, дату написання та особу виконавця", – зазначив голова ВККСУ Сергій Козьяков.

Максимальна кількість балів, яку можна набрати під час написання практичного завдання, – 120. Виконання всіх робіт деперсоніфіковано. Кандидатів, які наберуть прохідний бал, буде допущено до другого етапу кваліфікаційного оцінювання.

Нагадаємо, що під час другого етапу кваліфікаційного оцінювання відбудеться дослідження досьє кандидатів, тестування особистих морально-психологічних якостей та загальних здібностей, співбесіда. Громадська рада доброчесності надасть свої вмотивовані висновки стосовно кандидатів.

Нагадаємо, 16 лютого ВККСУ розпочала кваліфікаційне оцінювання 625 кандидатів у судді ВСУ.

Українські Національні Новини

Політика