vlada-tayilandu-zaboronila-bankam-operatsiyi-z-kriptovalyutoyu

Влада Таїланду заборонила банкам операції з криптовалютою

 • 9246 переглядiв

КИЇВ. 13 лютого. УНН. Банк Таїланду заборонив фінансовим організаціям королівства проводити будь-які операції з криптовалюта. Про це повідомляє УНН з посиланням на газету Bangkok Post.

“Банкам заборонено інвестувати у криптовалюту та продавати її, здійснювати обмінні операції і створювати відповідні платформи для торгівлі”, — цитує видання циркуляр, випущений регулятором. Таїландським банкам також заборонено видавати кредити своїм клієнтам з метою покупки цифрових грошей, рекомендувати клієнтам використовувати криптовалюту як інвестиційний інструмент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фахівці з кібербезпеки розповіли, чим ще загрожує відвідування порносайтів

Обмеження пояснюються побоюваннями Банку Таїланду, що “криптовалюта можуть бути використані в тіньовій економіці для відмивання грошей і фінансування тероризму”.

Як раніше повідомляв УНН, Комітет Верховної Ради України з питань фінансової політики та банківської діяльності прийняв рішення об'єднати два зареєстрованих раніше депутатами законопроекти про регулювання ринку криптовалют. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook повідомив колишній голова комітету, член Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка.

Українські Національні Новини

Новини Світу