volker-diyi-rf-v-azovskomu-mori-viklikayut-seryozne-zanepokoyennya

Волкер: дії РФ в Азовському морі викликають серйозне занепокоєння

 • 10191 переглядiв

КИЇВ. 12 вересня. УНН. Росія різко наростила присутність військових кораблів, в агресивній манері перевіряє вхідні та вихідні кораблі в районі Азовського моря, і це дійсно предмет серйозного занепокоєння. Про це заявив спецпредставник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю DW, передає УНН.

"Ви згадали Азовське море, і це дійсно предмет серйозного занепокоєння. Росія різко наростила присутність військових кораблів і перевіряє кораблі, які входять і виходять, у настільки агресивній манері, як ніколи раніше. Це додатковий предмет занепокоєння. Але у нас є загальне відчуття, що ми готові продовжувати надавати допомогу Україні для зміцнення її оборонних можливостей", - зазначив Волкер, відповідаючи на запитання, чи пов'язаний з ростом напруженості в Азовському морі сигнал про готовність американської адміністрації поставити Україні додаткову летальну зброю.

При цьому американський дипломат додав, що поставлені США антиснайперські і протитанкові ракетні комплекси - "дуже корисні для України з точки зору оборони".

"Особливо протитанкові комплекси - щоб стримати нову агресію з боку Росії. Американський конгрес схвалив новий пакет фінансових заходів з підтримки оборонних можливостей України", - зазначив він.

Нагадаємо, Волкер заявив, що заплановані окупантами на осінь "вибори" на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей - нелегітимні і порушують логіку мінського процесу.

Українські Національні Новини

Політика