volker-nazvav-prichinu-uchasti-ssha-v-peregovorakh-schodo-ukrayini

Волкер назвав причину участі США в переговорах щодо України

 • 9955 переглядiв

КИЇВ. 26 січня. УНН. США почали брати активну участь у переговорах щодо України на прохання країн нормандського формату (Росії, України, Німеччини та Франції) переговорів щодо Донбасу. Про це заявив спеціальний представник державного департаменту США з питань України Курт Волкер в інтерв'ю Російській службі ВВС, передає УНН.

"Проста відповідь на ваше запитання: США почали брати активну участь в процесі на прохання нормандської четвірки - Росії, України, Німеччини і Франції", - заявив К.Волкер.

Також він розповів про інтереси США.

"Ми бачили, як одна країна вторгається в іншу країну, анексує одну територію, потім займає іншу територію, і конфлікт все триває і триває. Це загрожує безпеці Європи в цілому. У США є зобов'язання щодо європейських країн. І існування реального ризику для європейської безпеки означає, що є загроза і для США", - додав спецпредставник держдепартаменту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер вважає, що конфлікт на Донбасі можна зупинити за рік

З його слів, США також непокоїть гуманітарний аспект конфлікту.

"Кількість загиблих і вимушених переселенців жахає. Якщо ми можемо допомогти вирішити цей конфлікт і встановити мир, ми будемо це робити. Ми хочемо, щоб всі громадяни України були в безпеці - чи то етнічні росіяни, українці, кримські татари чи хтось ще. Ми хочемо побачити відновлення територіальної цілісності і єдності України. Це найкраща основа для безпечного політичного порядку в Європі", - зазначив К.Волкер.

Нагадаємо, К.Волкер розповів про обсяги поставок американської зброї Україні.

Українські Національні Новини

Політика