volker-ukrayintsi-ne-zmozhut-povernuti-vzhe-zakhoplenu-rosiyeyu-teritoriyu

Волкер: українці не зможуть повернути вже захоплену Росією територію

 • 16970 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Українці не зможуть повернути територію, вже захоплену РФ, адже Росія занадто сильна, але ціна подальшого наступу для росіян продовжуватиме зростати. Про це заявив спеціальний представник державного департаменту США з питань України Курт Волкер в коментарі ВВС Україна, передає УНН.

"Звичайно, українці не зможуть повернути територію, вже захоплену Росією. Росія занадто сильна. Але ціна подальшого наступу для Росії вже зросла, і зростатиме ще більше. І якщо це так, то ті, хто сидить в Москві, повинні поставити собі питання: а що ми від цього отримуємо? Ми несемо втрати, смерті російських солдатів, які гинуть в Україні, і все це задля чого?" - зазначив Волкер.

Такою ціною, за словами американського дипломата, можуть бути нові санкції.

Нагадаємо, раніше Волкер заявив, що конфлікт на Донбасі досі залишається "гарячим" і після переобрання президента РФ Володимира Путіна є сподівання на певний прогрес у переговорах щодо цього. З його слів, Росія не просунулася далі і не отримує ніяких нових дивідендів з нинішньої ситуації. Саме тому треба визначити умови, які влаштують усі сторони, будуть враховувати інтереси і Росії, і України, і Заходу, вважає спецпредставник США.

Українські Національні Новини

Політика