volker-zbirayetsya-pogovoriti-z-surkovim-pro-polonenikh-i-vidvedennya-sil-na-donbasi

Волкер збирається поговорити з Сурковим про полонених і відведення сил на Донбасі

 • 12247 переглядiв

КИЇВ. 25 січня. УНН. Спеціальний представник державного департаменту США з питань України Курт Волкер збирається обговорити з помічником президента Росії Владиславом Сурковим відведення підконтрольних Росії сил на Донбасі і звільнення полонених. Про це американський дипломат заявив в інтерв'ю Радіо Свобода, передає УНН.

"Перш за все, щодо зустрічі з паном Сурковим, я сподіваюся викласти бачення США щодо того, що ми можемо зробити, щоб пришвидшити завершення конфлікту. Це вимагатиме від Росії рішення про відведення своїх сил. А підконтрольні сили, які там є, зрештою мають бути розформовані", - сказав К.Волкер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волкер заявив, що США не вестимуть переговори про Україну без України

За його словами, ще одним із-поміж інших питань обговорення із В.Сурковим стане звільнення полонених.

"Багато людей досі утримуються на окупованих територіях, і, як ви вже сказали, прямо в Росії. Звичайно, я планую порушити це питання. Не думаю, що це те, чим пан Сурков займався особисто, але сподіваюся, що вони передадуть повідомлення, що важливо продовжувати звільнення утримуваних осіб з обох боків як крок для зміцнення довіри і підґрунтя для досягнення порозуміння", - зазначив К.Волкер.

К.Волкер прибув до Києва 23 січня для переговорів з українським керівництвом щодо пошуків шляху мирного врегулювання на Донбасі. А вже 26 січня К.Волкер проведе переговори з В.Сурковим у Дубаї.

Нагадаємо, К.Волкер заявив, що Росія не змогла досягнути своїх цілей у конфлікті на сході України.

Українські Національні Новини

Політика