voni-prosto-stoyat-i-zbirayut-pil-ochilnik-diplomatiyi-yes-zaklikav-nadati-tanki-ukrayini-yaknayshvidshe

"Вони просто стоять і збирають пил": очільник дипломатії ЄС закликав надати танки Україні якнайшвидше

 • 629379 переглядiв

КИЇВ. 15 лютого. УНН. Країни-союзники, які мають сучасні бойові танки, що "просто стоять і збирають пил", мають якнайшвидше передати їх Україні. З таким закликом звернувся Верховний представник ЄС з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель на засіданні Європарламенту, пише УНН.

Цитата

"Наша військова допомога може бути меншою, ніж американська, але це не мізерно мала сума. Вчора на "Рамштайні" я сказав дещо, що хотів би повторити тут. Ми маємо не тільки продовжувати надавати допомогу, але й посилювати її.

Я хотів би звернутися до тих країн, які мають сучасні та ефективні бойові танки. Вони просто стоять і збирають пил, й не використовуються: віддайте їх Україні і якомога швидше доставте їх до України", - закликав Боррель.

Деталі

Боррель наголосив, що весна та літо будуть "вирішальними" для війни в Україні.

"Ми занадто багато часу витратили на дискусії, чи будемо ми надавати знамениті танки Leopard, поки росія готувала свій наступ. Ми витратили занадто багато часу на обговорення рішень, які мали бути ухвалені раніше. Але ми боялися, що це буде розцінено як втягнення у війну, войовничість", - продовжив очільник дипломатії ЄС.

Він зауважив, що країни-союзники "обіцяли надати бойові танки, поки не почалася третя світова війна", і наголосив, що час має вирішальне значення, оскільки щодня війна забирає багато життів.

"Тому вкрай важливо зосередитися на європейському механізмі часткового об’єднання, щоб координувати роботу, яку виконують країни-члени, і надавати все більше й більше допомоги якомога швидше. Це ключове повідомлення, яке я хочу донести сьогодні", - підсумував Боррель.

Нагадаємо

Міністр оборони США Ллойд Остін в Брюсселі за підсумками дев'ятого "Рамштайну" повідомив, що Сполучені Штати очікують, що Україна розпочне контрнаступ цієї весни.

Українські Національні Новини

Політика