vooz-zaklikala-uryadi-krayin-ogolositi-bezpeku-produktiv-kharchuvannya-prioritetnim-pitannyam-okhoroni-zdorovya

ВООЗ закликала уряди країн оголосити безпеку продуктів харчування пріоритетним питанням охорони здоров'я

 • 11920 переглядiв

КИЇВ. 30 січня. УНН. Небезпечні продукти харчування створюють глобальні загрози в області охорони здоров'я і становлять небезпеку для здоров'я кожної людини. Про це Всесвітня організація охорони здоров'я заявляє в своєму звіті, повідомляє УНН.

В організації зазначають, найуразливішими до неякісним продуктам харчування є діти, вагітні та люди похилого віку.

"Щорічно 220 мільйонів дітей заражаються діарейними хворобами, і 96 тис. дітей помирають. Небезпечні продукти харчування створюють порочне коло захворювання діареєю і недостатності харчування, що ставить під загрозу статус представників найбільш уразливих груп населення.

В умовах відсутності продовольчої безпеки люди схильні переходити на менш здоровий режим харчування і вживати в їжу "менш безпечні" продукти, що створює ризик для їх здоров'я через хімічний, мікробіологічний та інші види забруднення, характерні  для таких харчових продуктів", - йдеться в звіті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безпеку харчових продуктів українцям ніхто не гарантує

У зв'язку з цим, ВООЗ закликала владу всіх країн ретельно стежити за безпекою продуктів.

"Урядам країн належить оголосити безпеку продуктів харчування пріоритетним питанням суспільної охорони здоров'я, оскільки вони відіграють ключову роль в розробці політики і нормативно-правової бази, створення і застосування ефективних систем забезпечення безпеки продуктів харчування, які гарантують відповідальну поведінку виробників і постачальників на всьому продовольчому ланцюжку і доступ споживачів до безпечної харчової продукції", - йдеться в звіті.

Нагадаємо, в Україні в 2017 році, в порівнянні з 2016 роком, кількість отруєнь по країні зросла на 41%. При цьому, діти стають жертвами антисанітарії і неякісного харчування в три рази частіше дорослих.

Як повідомляв УНН, за словами нардепа Сергія Тригубенка, штрафи за порушення харчової безпеки в Україні є мізерними і абсолютно неефективними.

Українські Національні Новини

Здоров'я