voroh-prokladaie-marshruty-bpla-cherez-zhytlovi-budynky-humeniuk

Ворог прокладає маршрути БпЛА через житлові квартали - Гуменюк

 • 27280 переглядiв

Атака зс рф з півдня була організована 13-ма безпілотниками, через житлові будинки українських населених пунктів, у спробі дістатися інфраструктурних об'єктів на півдні України. Всі безпілотники були збиті, - уламки пошкодили кілька приватних будинків, але не спричинили жодних жертв.

Минулої ночі зс рф здійснили атаку дронами з півня України, спрямовуючи дрони в напрямку Одещини та на південь України через приватний сектор міст. Окупанти намагались підбиратися до об’єктів інфраструктури, але усі 13 "шахедів" рф були збиті, люди не постраждали. Про це розповіла в ефірі телемарафону речниця Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає УНН.

Деталі

Під час атаки минулої ночі, російські БпЛА були направлені по складних маршрутах, - за словами  речниці Сил оборони півдня, ворог намагався підібратися до "якихось конкретних об’єктів інфраструктури через житлові будинки", втім усі дрони росіян були збиті, хоча й пошкодили приватні споруди.

Спрямовуючи дрони через приватний сектор, ворог підступно призвів до того, що навіть падіння уламків збитих дронів пошкодили декілька приватних будинків, господарчі споруди, але на щастя не постраждали люди

- зазначила Гуменюк

Загалом ворог спрямував дрони двома хвилями. Перша хвиля була зосереджена на південь та південний схід, - у напрямок Запоріжжя та Дніпропетровщини, туди ворог спрямував 9 дронів. 2 були знищені на Дніпропетровщині, 7 – на Запоріжжі.

Друга хвиля була більш стрімкою, зазначила Гуменюк, - росіяни спрямовали дрони через акваторію Чорного моря в напрямку Одещини.

Ворог підбирався до енергетики, намагався ушкодити об’єкти енергетичної інфраструктури, але протиповітряна оборона спрацювала вправно, - 4 дрони були знищені. Таким чином нічна атака була відбита на 100%

– підтвердила Наталія Гуменюк.

Нагадаємо

Російські війська вночі обстріляли приватний сектор Покровська Донецької області, поранивши п'ятьох мирних жителів, у тому числі 14-річного хлопчика.

Російські окупанти продовжують обстрілювати прикордонні райони Чернігівської та Сумської областей з різних видів зброї, включаючи міномети, артилерію, безпілотники та вертольоти, спричиняючи вибухи, але дані про руйнування та жертви уточнюються.