vr-i-ksu-dosi-zvolikayut-zi-skasuvannyam-zakonu-pro-referendum-priynyatogo-za-chasiv-v-yanukovicha-ekspert

ВР і КСУ досі зволікають зі скасуванням закону про референдум, прийнятого за часів В.Януковича - експерт

 • 8042 переглядiв

КИЇВ. 1 грудня. УНН. Дуже дивно, що досі парламент і КСУ зволікають зі скасуванням прийнятого за часів Януковича закону про референдум. Про це в ефірі "5 каналу" заявила експерт Центру політико-правових реформ Юлія Кириченко, передає УНН.

"Після Революції гідності, після обрання нового парламенту, після обрання нового Президента, ми не бачимо, щоб неконституційний закон України "Про всеукраїнський референдум" 2012 року скасували. Ми не отримали інструменти референдуму, ми отримали додатковий інструмент для влади", - зазначила вона.

Ю.Кириченко додала, що "ми навіть не просто ставили питання, ми розуміли складність. 1 грудня 2014 року, коли тільки відбулися позачергові вибори, ми пішли до депутатів і вони підписали, і це було перше подання нового парламенту до Конституційного суду щодо визнання неконституційності цього закону в цілому. Далі ми підготували нову редакцію закону, яка теж внесена до парламенту. І на сьогодні дивно – Конституційний суд два роки не приймає рішення, хоч і начебто всі погоджуються, що цей закон не конституційний, парламент теж зволікає".

Українські Національні Новини

Політика