vselenskiy-patriarkh-varfolomiy-pribuv-do-kiyeva

Вселенський патріарх Варфоломій прибув до Києва

 • 21549 переглядiв

КИЇВ. 20 серпня. УНН. Вселенський патріарх Варфоломій прибув з візитом до Києва. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який зустрів його разом з митрополитом ПЦУ Епіфанієм, передає УНН.

Цитата

“Особисто привітав в Україні Вселенського Патріарха Варфоломія. Символічний та важливий візит для нашої держави. Делегація Вселенського Патріархату візьме участь в урочистостях до 30-ї річниці відновлення нашої Незалежності”, - написав глава уряду.

Нагадаємо

Ввечорі 20 серпня почався візит Вселенського патріарха Варфоломія до України. Вже завтра, 21 серпня, о 10:00 відбудеться урочиста зустріч і подячна молитва (Доксологія) Вселенського патріарха у Михайлівському Золотоверхому соборі з нагоди прибуття в Україну. 22 серпня патріарх Варфоломій разом із митрополитом Епіфанієм проведе літургію у Святій Софії. Початок богослужіння - 9:00.

Що було раніше

Торік у жовтні Президент України та перша леді зустрілися зі Вселенським патріархом Варфоломієм і запросили його до України.  Після цього Вселенський патріарх Варфоломій заявив, що планує відвідати Україну у дні святкування Дня Незалежності у 2021 році. 

Українські Національні Новини

Суспільство