vsesvitniy-bank-vidiliv-afganistanu-ponad-500-mln-dol-na-borotbu-z-bidnistyu

Всесвітній банк виділив Афганістану понад 500 млн дол на боротьбу з бідністю

 • 11451 переглядiв

КИЇВ. 14 червня. УНН. Всесвітній банк надав владі Афганістану гранти в розмірі 520 млн дол. на боротьбу з бідністю. Про це повідомляє УНН з посиланням на повідомлення прес-служби організації.

"Всесвітній банк сьогодні оголосив про виділення фінансування для Афганістану в розмірі понад 500 млн дол. з метою допомогти країні на складному етапі в боротьбі з ліквідацією бідності ", - йдеться в документі.

Як підкреслили в прес-службі, виділені кошти допоможуть владі країни з "біженцями, розширенням можливостей приватного сектора для бідних верств населення, електрифікацією, підвищенням рівня продовольчої безпеки та будівництвом сільських доріг".

Рішення Світового банку виділити гроші направлено на підтримку зусиль уряду Афганістану "в період невизначеності, коли ризики для економіки значні". В організації констатували, що висновок міжнародних сил, який почався в 2011 році, разом з політичною невизначеністю призвела до уповільнення економічного зростання.

Нагадаємо, США попросили Австралію наростити військовий контингент в Афганістані. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Малкольм Тернбулл.

Українські Національні Новини

Економіка