vsiudykhid-motopompy-ta-burshtyn-na-rivnenshchyni-vykryly-starateliv

Всюдихід, мотопомпи та бурштин: на Рівненщині викрили старателів

 • 21885 переглядiв

Поліція викрила нелегальних копачів бурштину на Рівненщині, вилучивши всюдихід, мотопомпи та каміння бурштину-сирцю.

Під час незаконного промислу правоохоронці у Сарненському районі на Рівненщині викрили бурштинокопачів. З місця події було вилучено всюдихід, мотопомпу та каміння бурштину-сирцю. Про це повідомляє поліція Рівненської області, пише УНН.

Так, близько 16 години 16 березня під час відпрацювання територій щодо недопущення вчинення злочинів у сфері довкілля в урочищі "В’язок" неподалік села Томашгород правоохоронці виявили 18-річного місцевого жителя, який за допомогою мотопомпи видобував бурштин,

- йдеться у повідомленні.

Деталі

Ще двох жителів села Переброди поблизу лісового масиву орієнтовно о 06:30 сьогодні, 18 березня, викрили оперативники відділення поліції №2 (м. Дубровиця) Сарненського РВП спільно зі співробітниками УСБУ регіону. З місця події правоохоронці вилучили всюдихід, на причепі якого - мотопомпа, 10 каністр із пальним та каміння бурштину-сирцю.

Факти видобутку "сонячного" каміння задокументували співробітники поліції на Рокитнівщині та Дубровиччині: тривають досудові розслідування за ч.1 ст. 240-1 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо

У грудні минулого року у Рівненській області під час 17 обшуків, пов'язаних з незаконним видобутком та торгівлею бурштином, правоохоронці вилучили понад 100 кг бурштину та відповідне обладнання для його видобутку.