vstup-do-nato-ye-strategichnim-kursom-ukrayini-klimpush-tsintsadze

Вступ до НАТО є стратегічним курсом України - Климпуш-Цинцадзе

 • 10612 переглядiв

КИЇВ. 24 січня. УНН. Вступ до Альянсу є стратегічним курсом України та сприяє як національним безпековим інтересам, так і інтересам країн-членів Альянсу. Україна зацікавлена в розвитку інтеграційних взаємин на майбутньому Саміті НАТО в Брюсселі. Про це заявила Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час зустрічі з колишнім Генеральним Секретарем НАТО Андерсом Фогом Расмуссеном в рамках Світового економічного форуму в Давосі, передає УНН із посиланням на прес-службу КМУ.

У прес-службі відзначили, що сторони погодилися, що важливим напрямком розвитку взаємин з НАТО в короткотерміновій перспективі було б, поза існуючими інструментами взаємодії та інтеграції, залучення України до Програми розширених можливостей. Також йшлося про необхідність додаткової підтримки країнами-членами трастових фондів Альянсу, що діють в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко обговорив із генсеком НАТО ситуацію на Донбасі та реформи у секторі безпеки

Віце-прем’єр-міністр повідомила, що наразі близько 45% населення України підтримують НАТО, а 62% проголосували б на референдумі за вступ України до НАТО. Україна має в своєму розпорядженні інструменти, що сприяють зростанню підтримки євроатлантичної інтеграції. Річна національна програма співробітництва Україна-НАТО залишається ключовим документом і є національним планом реформ, що має на меті реалізацію демократичних, економічних та оборонних принципів та досягнення стандартів, притаманних країнам-членам НАТО.

Нагадаємо, заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль заявила, що Україна може опинитися поза колом країн, які розглядаються як потенційні кандидати на членство в НАТО, якщо не буде прогресу у здійсненні необхідних реформ. 

Українські Національні Новини

Політика