vulichnu-fotovistavku-pro-zniklikh-u-krimu-aktivistiv-gotuyut-u-kiyevi

Вуличну фотовиставку про зниклих у Криму активістів готують у Києві

 • 10086 переглядiв

КИЇВ. 10 грудня. УНН. У Києві 16 грудня буде відкрито вуличну фотовиставку, присвячену Ервіну Ібрагімову та життю кримськотатарської спільноти на окупованому півострові, передає УНН з посиланням на прес-службу МЗС України.

“За кордон” — спільний проект Amnesty International в Україні та незалежних кураторок Лізавети Герман і Марії Ланько, що здійснюється за підтримки МЗС України. Виставка спрямована на привернення суспільної уваги до випадків насильницьких зникнень та політичних переслідувань кримськотатарських активістів на окупованому Росією півострові", - йдеться у повідомленні.

Відкриття відбудеться 16 листопада о 19:00 на подвір’ї МЗС України за участю міністра закордонних справ Павла Клімкіна, директорки Amnesty International в Україні Оксани Покальчук, представників кримськотатарської спільноти та громадянського суспільства.

Вулична експозиція у дворі будівлі МЗС на Михайлівській площі складається з двох частин - фотографій Еміне Зіятдіновой та документів, що стосуються викрадення Ервіна Ібрагімова. Жодна з частин не має ілюстративної функції щодо іншої, однак у паралельному зіставленні вони утворюють третю історію  про невидимість суспільно-політичних утисків, яких зазнають сьогодні в Криму громадяни України, додали у МЗС.

Українські Національні Новини

Суспільство