vyazni-ldnr-prosyat-perevezti-yikh-na-teritoriyu-ukrayini-dopovidach-oon

В’язні "Л/ДНР" просять перевезти їх на територію України - ООН

 • 13291 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. В ООН занепокоєні через повідомлення про те, що велику кількість ув’язнених з Криму всупереч нормам міжнародного гуманітарного права епатують до РФ. Про це сказав під час брифінгу в Києві спеціальний доповідач ООН з питання катувань та інших жорстоких, нелюдських або таких, що принижують гідність,видів поводження Нільс Мельцер, передає УНН.

"Мені шкода повідомити про те, що чимало зустрічей, який я запланував в "ДНР" та "ЛНР" не відбулись, не зважаючи на повторні прохання. Тому я не зміг провести повну оцінку законодавчих та процесуальних дій, які застосовуються. Я занепокоєний останніми змінами законів в так званій "ЛНР", де впровадили так званий "превентивний арешт", який по суті є режимом неофіційного затримання, що може тривати до 60 діб без доступу до адвоката чи зовнішнього світу", - сказав він.

За словами доповідача, таке неформальне затримання і тримання під вартою, разом з катуванням і неналежним ставленням треба негайно припинити.

"Крім цього, я отримав інформацію про те, що ті, хто вже відбув покарання на території, яка зараз контролюється збройними групами, не можуть бути звільнені через відсутність відповідних правових процедур і дозволів. Також отримав кілька прохань від ув’язнених щодо перевезення на території України. Я заохочую владу України сприяти максимально в тих справах, які ще не були завершені. Або вживати інших заходів, щоб уможливити те, щоб ці люди могли відбувати покарання на території, підконтрольній владі України", - закликав Мельцер.

Як повідомляв УНН, в ООН занепокоєні через повідомлення про те, що велику кількість ув’язнених з Криму всупереч нормам міжнародного гуманітарного права етапують до РФ.

Українські Національні Новини

Політика