windows-10-stezhit-za-koristuvachami

Windows 10 стежить за користувачами

 • 19911 переглядiв

КИЇВ. 23 квітня. УНН. Операційна система Windows 10 може запам'ятовувати усі слова, які користувачі набирають на клавіатурі, в тому числі і сенсорній. Вона робить це автоматично і передає всі дані на сервера Microsoft. Про це повідомляє УНН з посиланням на Рortaltele.

Windows 10, за офіційними даними, встановлена ​​на більш ніж 150 млн комп'ютерів по всьому світу використовує алгоритм запам'ятовування уведених букв.

Компанія Microsoft запевняє, що вона використовує алгоритм запам'ятовування виключно заради функції "Поліпшення розпізнавання рукописного введення і друку"

Раніше в Windows 10 не було можливості відключити збереження інформації про набрані слова і пропозиції, однак відповідне налаштування з'явилося в збірці Spring Creators Update (1803). Щоб позбутися від стеження комп'ютера за тим, що вводить користувач, необхідно відкрити програму "Параметри", а потім перейти в розділ "Конфіденційність". Тут в лівому навігаційному меню знаходиться розділ "Діагностика та відгуки", який і потрібно відкрити.

На екрані відобразиться налаштування "Поліпшення розпізнавання рукописного введення і друку", яке, для повного відключення, слід перевести в неактивний стан. Після цього Windows 10 перестане збирати набрані слова, як на фізичній клавіатурі, так і на віртуальній. Теоретично, це підвищує безпеку всієї операційної системи, оскільки, коли щось запам'ятовує якісь дані, створюється додаткова загроза у разі хакерської атаки.

Як повідомляв УНН, вбудований в операційну систему Windows антивірус Defender почав розцінювати програму для завантаження торрентів μTorrent як вірус і блокувати її.

Нагадаємо, про злам всіх 5 рівнів захисту Windows 10 DRM заявили кіберзлочинці угруповання CODEX.

Українські Національні Новини

Новини Світу