wsj-propozytsiia-pro-obmin-navalnoho-na-krasikova-do-biloho-domu-peredala-hilari-klinton

WSJ: пропозиція про обмін Навального на Красікова до Білого дому передала Гіларі Клінтон

 • 32268 переглядiв

Гілларі Клінтон запропонувала Білому дому обміняти російського опозиціонера Олексія Навального на Вадима Красікова, росіянина, який відбуває довічне ув'язнення в Німеччині.

Пропозицію про обмін російського опозиціонера Олексія Навального на Вадима Красікова, який відбуває термін у Німеччині, передала до Білого дому ексдержсекретарка США Гілларі Клінтон, пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела, передає УНН.

Деталі

Обмін Олексія Навального також обговорювався між канцлером Німеччини Олафом Шольцем та президентом США Джо Байденом.

За даними видання, обговорення обміну Олексія Навального серед американських політиків розпочалося навесні 2023 року, коли у Росії було затримано кореспондента WSJ Евана Гершковича. Тоді до переговорного процесу вступила Гілларі Клінтон, яку про це попросив розслідувач Христо Грозєв.

Російського опозиціонера пропонувалося обміняти на росіянина Вадима Красікова, який був засуджений у Німеччині на довічний термін за вбивство чеченського польового командира Зелімхана Хангошвілі.

Доповнення

Як повідомляє WSJ, до німецьких чиновників неофіційно звернулася Юлія Навальна із проханням сприяти обміну. Проте проти будь-якої угоди за участю Вадима Красікова виступила голова німецького МЗС Анналена Бербок.

За даними WSJ, 9 лютого 2024 року Олаф Шольц зустрівся з Джо Байденом у Вашингтоні, де вони обговорили можливий обмін. За підсумками переговорів американська та німецька сторони зупинилися на обговоренні обміну Вадима Красікова на Олексія Навального. WSJ зазначає, що тоді Білий дім не зробив офіційної пропозиції Кремлю — інформацію президентові Росії Володимиру Путіну мали передати посередники.

ЄС запровадив нові санкції через смерть навального у російській в'язниці22.03.24, 15:54 • [views_0]