yaderni-obiekty-v-polshchi-za-yikh-poiavy-stanut-tsilliu-rosii-mzs-rf

Ядерні об'єкти в Польщі за їх появи стануть ціллю росії - мзс рф

 • 17246 переглядiв

Заступник міністра закордонних справ рф погрожує, що якщо Польща розгорне ядерні об'єкти, вони стануть військовими цілями для росії.

Постійне розміщення ядерних об'єктів у Польщі не покращить її безпеку, вважає заступник міністра закордонних справ рф сергій рябков. За його словами, такі об'єкти стануть воєнною ціллю для росії. Про це повідомляють росЗМІ, пише УНН.

Деталі

рябков заявив, що розширення практики спільних ядерних місій НАТО має дестабілізуючий характер і "за фактом загрозливий". На його думку, наближення спільних ядерних місій країн НАТО до російських кордонів загострює загрозу рф.

Я вже не кажу про постійне розміщення - про що теж гарячі голови у Варшаві замовляють", - додав він."Тому всі ті політики, які зараз із власних причин захоплено обговорюють у Польщі та за її межами таку схему, мають зрозуміти: зрушення у цьому напрямі безпеки Польщі не додадуть, а відповідні об'єкти точно стануть ціллю. І у нашому військовому плануванні вони будуть на передньому плані

- сказав рябков.

На його думку, дискусія про розміщення ядерних об'єктів НАТО в Польщі - історія, що "розвивається". Він зазначив, що в рф стежать за тим, як у Варшаві ця тема "відпрацьовується у внутрішньому дискурсі".

Нагадаємо

Президент Польщі Анджей Дуда заявив про готовність Польщі розмістити ядерну зброю на своїй території, якщо союзники по НАТО вирішать це зробити з метою посилення безпеки східного флангу НАТО.