yak-obrati-vino-do-piknika

Як обрати вино до пікніка

 • 64535 переглядiв

КИЇВ. 8 червня. УНН. Із настанням по-справжньому літнього тепла пікніки і відпочинок на природі стають все більш актуальними та бажаними. Тікаючи зі спекотного міста, у вихідні українці перебираються у ліса та поближче до озер і річок. Як правильно обрати вино з такої нагоди, яке вино краще смакуватиме до шашлику, а яке - дозволить відчути омріяну прохолоду, УНН розповіли експерти винного ринку.

Так, засновник школи вин та асоціації сомельє України Дмитро Сидоренко зауважив, що незмінно до м’яса найкраще смакує червоне вино із яскраво вираженим насиченим смаком.

При цьому остаточний вибір відповідного винного напою залежить від того, який вид м’яса обрано для пікніка.

“М’ясо може бути різним. Якщо ми говоримо про шашлик із ошийка, в якому є соки і трошки жиру — це вино має бути кислотним і трошки ягідним — білі молоді вина, Совіньон блан або Шардоне. Його легкий смак буде гарно йти як аперитив і смакуватиме до салатів, поки м’ясо готуватиметься”, — розповів він.

У будь-якому випадку, зауважив експерт, м'ясо все ж “дружить” із сухими винами.

“І до свинини та телятини найкраще пасуватиме молоде, не витримане Шардоне або Алігате”, — уточнив він.

Любителям курятини на пікнік радять брати із собою або витримане Шардоне, або рожеві вина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Продукція “Коктебель” отримала гран-прі на міжнародному дегустаційному конкурсі

Свій голос “за” рожеве вино для пікніку віддав і Олексій Безуглий (маркетинг-директор відомого алкогольного виробника Beverage Trading Company).

Він зазначив, що це вино не втомлює своїм смаком і відмінно підійде до овочевих страв і легкої закуски.

“Рожеве вино надає відчуття свіжості та одночасно має приємний квітково-ягідний аромат. Як на мене, головне правило вибору вина на пікнік полягає у тому, що напій (у літню спеку) все ж має бути легким, простим і з невисоким рівнем вмісту алкоголю. Для вина бажано брати із собою сумку-холодильник, тоді прохолода напою дозволить краще відчути справжній приємний та освіжаючий його смак”, — сказав він.

Дмитро Сидоренко у свою чергу зауважив, що збираючись на пікнік, варто придивитися саме до вин українського виробництва.

“Вони гарно конкурують із імпортованими винами, вони дешевші і смак у них відповідає вимогам споживача — вони добре поєднуються з усім”, — сказав він, зауваживши, що горілку пити на пікніку він особисто не радить.

Щодо вин вітчизняного виробництва, то останнім часом вони дійсно вражають своєю різноманітністю.

Так, вина із лінійки “Felicitas” українського виробника Beverage Trading Company днями було визнано “Відкриттям року” на міжнародному конкурсі BEST DRINK 2018. Вказана лінійка поєднала у собі п’ять вишуканих смаків, які задовольнять найвибагливіших любителів виноградного напою: Traminer і Feteasca Neagra є напівсолодкими винами, а Pinot Noir, Viorica і Feteasca Regala — класичними сухими.

Як повідомляв УНН, українці потроху змінюють свої алкогольні смаки, і саме вино стає все більш популярним серед вітчизняних споживачів.

Українські Національні Новини

Суспільство