yak-pravilno-podavati-vino-4-klyuchovikh-pravila-vid-felicitas

Як правильно подавати вино: 4 ключових правила від Felicitas

 • 291220 переглядiв

КИЇВ. 29 серпня. УНН. Подача вина - це завжди приємний ритуал, і дотримання ключових його правил допоможе насолодитися улюбленим напоєм сповна. Професійними секретами у цьому питанні з УНН поділилися виробники сучасного українського вина Felicitas від компанії Beverage Trading Company.

1. Температура подачі

Температура вина дуже сильно впливає на сприйняття його смаку при розпиванні. Як правило, температура подачі може кардинально змінити враження про вино. Червоне вино необхідно охолодити до 17-18 градусів, біле ж - подають ще більш охолодженим - при температурі 12-13 градусів. Будь-який келих з вином рекомендується тримати за ніжку, щоб тепло від руки не передавалося напою. Від нагрівання вина першим почне випаровуватися спирт, чим приглушує всі інші аромати.

2. Наповнення келихів

Наливати вино у келих правильно на третину або трохи менше, ніж на половину, щоб у ньому залишався простір для накопичення аромату. Якщо ж наповнити келих ущерть, вам не вдасться відчути всі принади аромату напою. Пляшку слід тримати якомога ближче до келиха, але вони при цьому не повинні торкатися один однієї.

Окрім цього, вино розливають так, щоб воно не торкалося залишків фольги на шийці пляшки, оскільки фольга може вступити у контакт з вином і змінити його смак.

3. Вибір келихів

В цілому, практично всі келихи для вина звужуються у верхній частині, що допомагає зберегти аромат напою всередині. Також, чим більшим є келих і чим більше у ньому простору для рідини, тим більшою є площа контакту вина з киснем і тим швидше аромат наповнює келих. Для червоних вин келихи як правило більші, ніж для білих.

До основних видів келихів для вина належать:

  • бургундський келих кулястої форми. Він підходить для витончених вин, зі складними ароматами, які розкриваються поступово в міру перебування у келиху і контакту з киснем;
  • бордоський келих більш довгастий - для вин з насиченими нотами;
  • у келихи форми, що нагадує яйце (до 250 мілілітрів), прийнято наливати біле вино;
  • ігристі напої п'ють з "флюте" - це вузькі келихи подовженої форми на високій ніжці.

4. Послідовність споживання

Ті, хто п'є вино не для задоволення, а "для ефекту", "найкращу" пляшку відкривають першою. Гурмани ж починають з найлегших і простих вин, поступово "рухаючись" до більш складних і насичених. Білі вина, як правило, подають перед червоними, менш міцні - перед більш міцними і кріпленими напоями.

Нагадаємо, що українське вино Felicitas - новинка на нашому ринку. Бренд був випущений цього року, і вже встиг завоювати нагороду - "Відкриття року" - на престижному міжнародному дегустаційному конкурсі BEST DRINK 2018.

До лінійки вин Felicitas входять 5 позицій: Pinot Noir, Traminer, Viorica, Feteasca Neagra, Feteasca Regala. При цьому Traminer і Feteasca Neagra є напівсолодкими винами, а Pinot Noir, Viorica і Feteasca Regala - класичними сухими.

Відзначимо, що такі винні смаки як Viorica, Feteasca Neagra і Feteasca Regala раніше взагалі не були представлені на українському ринку, а тому є воістину новинкою для вітчизняних споживачів.

Українські Національні Новини

Новини Бізнесу