yaponiia-vydiliaie-dollar230-mln-na-pidtrymku-ukrainskoho-silskoho-hospodarstva

Японія виділила $230 млн на підтримку українського сільського господарства

 • 112318 переглядiв

Японія виділила 230 мільйонів доларів на підтримку аграрного сектору України в рамках проекту, спрямованого на відновлення сільського господарства та забезпечення доступу до фінансування для фермерів.

Японія виділила 230 млн доларів українським аграріям у рамках проєкту для відновлення сільського господарства. Про це повідомляє Прес-служба Апарату Верховної Ради України, передає УНН.

Деталі

Україна отримала важливу фінансову підтримку від Японії у сумі $230 мільйонів, яка спрямована на підтримку агропромислового сектору країни.

За даними Міністерства фінансів, Уряд Японії надав кредит у розмірі $230 мільйонів в рамках проєкту для відновлення сільського господарства (ARISE). Ці кошти були залучені з Цільового фонду сприяння необхідному розширенню кредитування для України (ADVANCE Ukraine).

Проєкт ARISE спрямований на підтримку доступу аграрних виробників до фінансування через пільгове кредитування, зокрема компенсацію видатків за програмою 5-7-9, а також покращення доступу малих господарств до грантів.

Зазначається, що загальний обсяг фінансування проєкту становить $550 мільйонів. З них $500 мільйонів будуть спрямовані на фінансування Державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" в 2023-2024 роках з фокусом на аграрні підприємства, а майже $50 мільйонів передбачено на гранти для малих сільгоспвиробників.

Додамо

У березні поточного року Україна вже отримала фінансову допомогу від Європейського Союзу у розмірі 4,5 мільярда євро, кредит від Канади на 2 мільярди канадських доларів (1,5 мільярда доларів), а також новий транш від Міжнародного валютного фонду у розмірі близько 880 мільйонів доларів.

За даними Міністерства фінансів України, загальний обсяг надходжень зовнішнього фінансування у березні 2024 року сягнув 7,5 мільярда доларів, що становить абсолютний місячний рекорд за всю історію країни.

Японія надасть Україні допомоги на 12,1 млрд доларів19.02.24, 17:58 • [views_0]