yaponiya-gotuye-evakuatsiyu-gromadyan-u-razi-ataki-z-boku-kndr

Японія готує евакуацію громадян у разі атаки з боку КНДР

 • 11830 переглядiв

КИЇВ. 16 січня. УНН. Японський уряд приступив до розробки плану евакуації своїх і американських громадян із Південної Кореї по морю на острів Цусіма в разі “непередбаченої ситуації” на Корейському півострові. Про це з посиланням на численні урядові джерела повідомила газета “Іоміурі”, передає УНН.

План розробляється на випадок, якщо аеропорт у Сеулі буде заблокований або не зможе функціонувати в умовах надзвичайної ситуації, під якою розуміється нанесення удару з боку КНДР. У цьому випадку громадяни Японії та США, які перебувають на території Південної Кореї, можуть бути евакуйовані в порт Пусан, а звідти на кораблях сил самооборони доставлені до японського острова Цусіма. Надалі вони будуть перекинуті на острів Кюсю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗС США посилили підготовку на випадок війни з КНДР

Уряд Південної Кореї, де пам'ять про події Другої світової війни ще свіжа, забороняє японським військовим кораблям входити у свої порти. Для цього розглядається варіант швартування японського військового корабля поруч з судном США, які як загальні союзники Японії і Південної Кореї могли б стати своєрідним посередником при евакуації.

Як стверджує видання, план вступив в стадію конкретної розробки: на Цусіму вже була направлена ​​делегація урядовців, які оглянули можливості острова з прийому біженців. Зокрема, були оглянуті готелі, а також оцінені запаси води і продовольства.

Нагадаємо, глава МЗС Британії Борис Джонсон заявив, що загроза, яку представляє КНДР, є найсерйознішою з початку “атомного століття”.

Українські Національні Новини

Новини Світу