yaponiya-i-ssha-provedut-spilni-navchannya-u-pivdennokitayskomu-mori

Японія і США проведуть спільні навчання у Південнокитайському морі

 • 7544 переглядiв

КИЇВ. 16 вересня. УНН. Японія планує активізувати свою діяльність в Південнокитайському морі в рамках проведення навчальних патрулювань спільно із США. Про це заявив міністр оборони Японії Томомі Інада, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Токіо також планує провести двосторонні та багатосторонні маневри з військово-морськими силами країн регіону. За словами Т.Інади, підвищення активності Японії у цьому регіоні включатиме в себе сприяння збільшенню потенціалу та взаємодії прибережних країн.

Вказано, що Пекін, який спорудив у Південнокитайському морі низку штучних островів, вважає переважну частину акваторії цього моря своєю. Водночас він не визнає рішення суду в Гаазі, яким Китаю відмовили у праві вважати спірні острови своєю територією.

Нагадаємо, 12 вересня китайський та російський флоти розпочали військові навчання у Південнокитайському морі. Навчальна програма "Спільне море-2016" триватиме вісім днів і включатиме використання кораблів, підводних човнів, авіації, бронемашин-амфібій та морської піхоти.

Українські Національні Новини

Новини Світу