yaponske-agentstvo-mizhnarodnogo-spivrobitnitstva-vidkriyut-v-ukrayini

Японське агентство міжнародного співробітництва відкриють в Україні

 • 9316 переглядiв

КИЇВ. 15 червня. УНН. Президент України Петро Порошенко провів зустріч з Президентом Японського агентства міжнародного співробітництва (“ДЖАЙКА”) Сініті Кітаокою, який здійснює перший в історії відносин візит до України. Під час зустрічі було домовлено про відкриття ближчим часом Японського агентства міжнародного співробітництва в Україні, передає УНН із посиланням на прес-службу АП.

Як повідомили у прес-службі, Глава держави висловив вдячність уряду Японії за масштабну фінансову та гуманітарну допомогу Україні, спрямовану на підтримку реформ та демократичних інституцій, сприяння економічному розвитку, а також відновлення зруйнованих війною регіонів Донбасу.

У центрі уваги були питання активізації двосторонньої співпраці з реалізації в Україні масштабних проектів в сфері зміцнення енергетичної безпеки, розвитку інфраструктури та захисту довкілля із залученням японських інвесторів.

"Обговорювалися також шляхи розширення торговельно-економічного та інвестиційного співробітництва між Україною та Японією. З цією метою було домовлено про відкриття ближчим часом Японського агентства міжнародного співробітництва в Україні", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П.Порошенко обговорив із главами МЗС Литви та Швеції протидію реалізації "Північного потоку-2"

Українські Національні Новини

Політика