ye-nischuk-prokomentuvav-rishennya-pro-povernennya-skifskogo-zolota-ukrayini

Є.Нищук прокоментував рішення про повернення скіфського золота Україні

 • 13711 переглядiв

КИЇВ. 14 грудня. УНН. Міністр культури України Євген Нищук прокоментував рішення Окружного суду Амстердама повернути скіфське золото Україні, зазначивши, що це стало великою перемогою для України. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає УНН.

"Справедливість є і за неї варто боротися! Сьогодні окружний адміністративний суд Амстердама ухвалив рішення щодо "Скіфського золота" на користь України! Це велика перемога усієї України!" - зазначив міністр.

Також, Є.Нищук вказав, що позиція Мінкульту була рушієм цієї справи.

"Я дякую всій нашій команді Міністерства культури України, з якими ми разом розпочали боротьбу за ці предмети музейного фонду України ще в 2014 (і я радий, що частину з них нам вдалося повернути ще в 2014 році до Музею історичних коштовностей у Києві), а потім так само активно продовжили у квітні 2016. Знаю, що і адвокати у цій справі підтверджують, саме позиція Мінкульту була рушієм цієї справи!" - додав він.

Як повідомляв УНН, сьогодні Окружний суд Амстердама прийняв рішення, що скіфське золото належить Україні і має бути повернуто до Києва.

 

Українські Національні Новини

Політика