ye-sobolyev-klyuchove-zavdannya-parlamentu-ukhvaliti-zakon-pro-spetsializovaniy-antikoruptsiyniy-sud-tsiyeyi-zimi

Є.Соболєв: ключове завдання парламенту - ухвалити закон про Спеціалізований антикорупційний суд цієї зими

 • 8932 переглядiв

КИЇВ. 6 грудня.УНН. Ключове завдання парламенту поточної зими - створити Спеціалізований антикорупційний суд за допомогою Уряду США, ЄС і Канади повідомив в ексклюзивному коментарі УНН голова Комітету з питань запобігання та протидії корупції Єгор Соболєв.

"Зараз законопроект (про створення Спеціалізованого антикорупційного суду - ред.) розробляється. Я думаю, що це ключове завдання зими, такий закон провести",- сказав Є.Соболєв.

За його словами, закон передбачатиме високі зарплати суддям, а також держохорону для них.

"Зловживання службовим становищем задля отримання вигоди карається кримінальним кодексом суворо. Біда в тому, що у нас не вистачає прокурорів і суддів, які б цей кримінальний кодекс використовували по відношенню до Президента, народних депутатів, самих суддів і прокурорів разом з керівниками поліції",- заявив Є.Соболєв.

Він зазначив, що з одного боку НАБУ і САП отримали великі права і незалежність, однак з іншого має бути створений Антикорупційний суд.

"Ми пропонуємо створити Спеціалізований антикорупційний суд і попросити Уряд США, ЄС та Канади допомогти в підборі суддів, щоб це була не просто нова вивіска, а справді нові і принципові судді",- підкреслив нардеп.

При цьому судді обиратимуться з громадян України.

Як повідомляв УНН, директор НАБУ наголосив на важливості створення антикорупційного суду.

Українські Національні Новини

Політика