yep-sogodni-zbirayetsya-progolosuvati-schodo-mekhanizmu-prizupinennya-bezvizu

ЄП сьогодні збирається проголосувати щодо механізму призупинення "безвізу"

 • 8035 переглядiв

КИЇВ. 15 грудня. УНН. Європейський парламент виніс питання щодо механізму призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн на голосування на пленарне засідання у четвер, 15 грудня. Про це повідомляється на сайті євроінституції, передає УНН.

Так, голосування питання про механізм призупинення безвізового режиму на пленарному засіданні Європарламенту заплановане на четвер 1 з 12:00-14:00 за місцевим часом.

Нагадаємо, 8 грудня комітет ЄП з громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтвердив схвалення механізму призупинення лібералізації візового режиму для третіх країн, зазначивши, що найімовірніше, це питання винесуть на пленарне засідання Європарламенту наступного тижня.

Комітет постійних представників (Coreper) 7 грудня від імені Ради ЄС підтвердив, що з Європейським парламентом узгоджено компромісний текст щодо регулювання стосовно перегляду механізму призупинення, який може бути застосований до всіх існуючих угод про лібералізацію візового режиму. Така домовленість була досягнута між Радою ЄС, Європарламентом і Єврокомісією в той же день.

Згідно з рішенням Ради ЄС, візова лібералізація з Україною має набути чинності лише синхронно з введенням в дію нового безпекового механізму ЄС. Він передбачає можливість призупинення дії безвізового режиму Євросоюзу з третіми країнами.

Як повідомляв УНН, єврокомісар Д.Аврамопулос висловив сподівання, що угода про лібералізацію візового режиму для України і Грузії запрацює на початку весни.

Українські Національні Новини

Політика