yermak-proviv-robochu-naradu-shchodo-pidhotovky-bezpekovoi-uhody-zi-ssha

Єрмак провів робочу нараду щодо підготовки безпекової угоди зі США

 • 22621 переглядiв

Єрмак провів робочу зустріч, щоб обговорити основні елементи майбутньої безпекової угоди зі Сполученими Штатами, включаючи сильні сторони існуючих угод і дії, які необхідно здійснити після того, як Конгрес США прийме рішення про надання військової допомоги Україні.

Керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак провів робочу нараду щодо підготовки безпекової угоди зі США. Учасники обговорили основні елементи майбутнього документа та алгоритм дій відразу після того, як Конгрес США ухвалить рішення про військову допомогу Україні, передає УНН.

Провів робочу нараду щодо підготовки безпекової угоди зі Сполученими Штатами Америки,

- написав Єрмак у Telegram.

Деталі

Він зазначив, що на ній були присутні члени делегації, які беруть участь у переговорах щодо напрацювання та підготовки дво- й багатосторонніх міжнародних домовленостей між Україною та іншими державами про гарантії безпеки для нашої країни. 

Ця угода має бути взірцевою: враховувати реальні можливості США та найкращі елементи вже підписаних Україною безпекових угод. Обговорили основні елементи майбутнього документа, сильні сторони вже укладених дев'яти двосторонніх безпекових угод та алгоритм дій відразу після того, як Конгрес США ухвалить рішення про військову допомогу Україні,

- розповів Єрмак.

За його словами, з американськими партнерами провели два раунди переговорів щодо безпекової угоди. Учасники наради узгодили дії з підготовки до чергового раунду, який дасть змогу просунутися щодо тексту проєкту документа.

Угода США з Україною має працювати не гірше, ніж американський меморандум з Ізраїлем, який підтвердив ефективність спільних дій союзників під час нещодавнього відбиття масованої атаки Ірану на Ізраїль,

- додав Єрмак

В ОП розповіли, коли Україна розпочне предметні переговори про зміст безпекової угоди зі США25.02.24, 14:20 • [views_0]

Доповнення

Заступник керівника Офісу Президента України Ігор Жовква повідомляв, що Україна наразі одночасно проводить переговори з 10 країнами щодо підписання безпекових угод.

Загалом Україна має вже дев'ять підписаних безпекових угод із Великою Британією, Німеччиною, Францією, Данією, Канадою, Італією, Нідерландами, Фінляндією та Латвією.