yes-chastkovo-znime-obmezhennya-na-import-yaponskikh-produktiv-vvedene-pislya-avariyi-na-fukusimi

ЄС частково зніме обмеження на імпорт японських продуктів, введене після аварії на Фукусімі

 • 8983 переглядiв

КИЇВ. 30 жовтня. УНН. Європейський Союз частково зніме обмеження на імпорт деяких харчових продуктів з Японії, яке було введене після ядерної аварії на Фукусімі. Про це повідомляє УНН з посиланням на NHK.

"Європейський Союз заявив, що з середини листопада частково зніме обмеження на імпорт деяких японських харчових продуктів. ЄС вимагає проведення радіаційного тесту для товарів з того часу, як сталась ядерна аварія у 2011 року на електростанції Фукусіма", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що обмеження будуть зняті з 14 листопада, і стосуватимуться імпорту сільськогосподарської та рибної продукції з префектур Івате, Точіґі та Чіба.

"Це також покладе край вимогам до випробувань над деякими продуктами з декількох інших регіонів. Однак деякі обмеження продовжать діяти на дев’яти інших префектурах. Вони включають деякі морепродукти та рослини з Фукусіми", - зазначили в NHK.

Зазначається, що японські посадовці будуть закликати ЄС зняти й інші обмеження.

Нагадаємо, УНН повідомляв, що Абе попросив Сі Цзіньпіна скасувати заборону на імпорт, введений після аварії на Фукусімі у 2018 році.

Українські Національні Новини

Новини Світу