yes-mozhe-zvernuti-gori-schob-postachati-kiyevu-boyepripasi-fon-der-lyayyen

ЄС "може звернути гори", щоб постачати Києву боєприпаси - фон дер Ляйєн

 • 496392 переглядiв

КИЇВ. 18 лютого. УНН. Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйє заявила в суботу, що вона впевнена, що спільна зацікавленість ЄС у постачанні Україні більшої кількості боєприпасів перевершить індивідуальні національні інтереси, коли йдеться про спільні європейські програми оборонних закупівель. Про це УНН інформує з посиланням на Reuters.

Цитата

«Як завжди у цій звірячій війні, яку росія розв'язала проти України, ми бачимо, що можемо звернути гори під тиском, а отже, і тут також», — сказала вона в інтерв'ю Reuters на Мюнхенській безпековій конференції.

«Це не звичайні часи, це екстраординарні часи. І тому ми маємо також розглянути надзвичайні заходи чи процедури», — додала вона.

Деталі

У своєму виступі на конференції фон дер Ляйєн раніше запропонувала ЄС об'єднати зусилля з оборонною промисловістю блоку, щоб прискорити та збільшити виробництво боєприпасів, вкрай необхідних на полі бою в Україні та поповнити запаси.

Фон дер Ляйєн наголосила, що блок не може чекати місяцями та роками, щоб мати можливість поповнити свої військові запаси чи відправити Україні такі боєприпаси, як 155-міліметрові артилерійські снаряди.

«На даний момент ми говоримо про стандартизовані... боєприпаси, які ми фінансуватимемо або на європейському рівні, або на рівні держав-членів, така схема, яка стоїть за цим», — сказала фон дер Ляйєн в інтерв'ю.

«Я не думаю, що зараз Україна зможе фінансувати це. Тому ми маємо фінансувати це».

Додамо

Очікується, що міністри закордонних справ ЄС обговорять ідею спільних закупівель 155-мм снарядів, гостро необхідних Києву, на понеділковій зустрічі в Брюсселі.

Українські Національні Новини

Новини Світу