yes-ne-gotoviy-do-podalshogo-rozshirennya-makron

ЄС не готовий до подальшого розширення - Макрон

 • 10013 переглядiв

КИЇВ. 17 травня. УНН. Президент Франції Еммануель Макрон в четвер в ході саміту щодо зміцнення зв'язків між західними Балканами та ЄС висловив скептичне зауваження щодо розширення Європейського Союзу, передає УНН з посиланням на Politico.

Зауваження Макрона викликали особливе розчарування у Албанії та Македонії, які сподіваються отримати зелене світло від лідерів ЄС наступного місяця, щоб розпочати переговори про вступ до блоку, отримавши в квітні згоду від Євроатлантичної комісії.

"Я виступаю за закріплення Балкан у Європі та їх рух до Європи. Але я думаю, що нам потрібно дивитися на будь-яке нове розширення з великою обережністю та суворістю, - сказав Макрон журналістам на саміті у столиці Болгарії Софії.

"Я проти того, щоб рухатись до розширення, перш ніж мати всю необхідну впевненість, і перед тим, як будуть здійснені реальні реформи, що зможуть дозволити поглиблення та краще функціонування Євросоюзу", - зауважив він.

Як повідомляв УНН, на початку року Європейська комісія ухвалила стратегію розширення Євросоюзу та посилення взаємодії з західними Балканами.

Українські Національні Новини

Політика