yes-rozshiriv-spisok-pidsanktsiynikh-rosiyan

ЄС розширив список підсанкційних росіян

 • 14069 переглядiв

КИЇВ. 21 листопада. УНН. Євросоюз включив російського губернатора Севастополя в анексованому Криму Дмитра Овсяннікова до списку підсанкційних осіб, яким заборонено в'їзд на територію ЄС, а також доступ до банківської системи блоку. Про це УНН повідомляє з посиланням на Офіційний журнал ЄС.

Його додали до "чорного списку" у зв'язку з діями, які підривають або небезпечні для територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України.

"Після організації Російською Федерацією виборів губернатора в незаконно анексованому місті Севастополь 10 вересня 2017 року Рада ЄС вважає, що до списку осіб, організацій і органів, які підпадають під обмежувальні заходи, слід додати одну особу", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чотири країни продовжили санкції проти РФ до березня 2018 року

Вказано, що Д.Овсянніков обраний "губернатором" 10 вересня.

"У 2017 році він виступив з публічними заявами про підтримку незаконної анексії Криму і Севастополя на річниці незаконного "кримського референдуму". Він вшанував ветеранів так званих "підрозділів самооборони", які сприяли розгортанню російських військ на Кримському півострові напередодні незаконної анексії Російською Федерацію, і закликав, щоб Севастополь став південною столицею РФ", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у ЗМІ заявляли, що ЄС продовжить санкції проти Росії без дискусій.

Українські Національні Новини

Політика