yes-zaklikav-rosiyu-skasuvati-zaboronu-medzhlisu

ЄС закликав Росію скасувати заборону Меджлісу

 • 12702 переглядiв

КИЇВ. 26 жовтня. УНН. У Європейському Союзі привітали звільнення заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза і закликали Росію змінити своє рішення про заборону Меджлісу. Про це йдеться у заяві ЄС, передає УНН.

"Вчора звільнено заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова. Минулого місяця їм винесли вирок на території Кримського півострову з порушенням норм міжнародного права. Їхнє звільнення - це добра новина. Європейський Союз не визнає незаконної анексії Криму та міста Севастополь Російською Федерацією. Тому ЄС також не визнає й застосування російського законодавства на цьому півострові. Європейський Союз постійно виступав за безумовне звільнення Чийгоза та Умерова. ЄС висловлює вдячність всім тим, хто працював на отримання цього результату", - сказано у повідомленні.

У ЄС закликали негайно звільнити всіх громадян України, незаконно утримуваних на півострові, а також скасувати заборону Меджлісу.

"Європейський Союз закликає Росію змінити своє рішення про заборону діяльності кримськотатарського органу самоуправління - Меджлісу, а також не порушувати права кримських татар, зокрема право на зібрання та свободу думки і слова. Всі громадяни України, яких незаконно утримують на території Кримського півострову та Росії, мають бути негайно звільненими", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 25 жовтня А.Чийгоза та І.Умерова в РФ звільнили і передали Туреччині.

Українські Національні Новини

Політика