yes-zasudiv-iran-ta-rosiyu-za-udari-po-tsivilnikh-obyektakh-u-siriyi

ЄС засудив Іран та Росію за удари по цивільних об'єктах у Сирії

 • 7778 переглядiв

КИЇВ. 16 грудня. УНН. ЄС засудив Іран та Росію за цілеспрямовані удари по цивільних об'єктах у Сирії. Про це йдеться в підсумковій заяві, прийнятій за підсумками саміту ЄС, який завершив свою роботу в Брюсселі пізно ввечері у четвер, 15 грудня, передає УНН з посиланням на Deutsche Welle.

Країни-члени Євросоюзу зажадали від всіх сторін, залучених у військові дії в Сирії, негайно надати людям допомогу в Алеппо, а також забезпечити доступ міжнародних спостерігачів.

Канцлер ФРН Ангела Меркель, що винні у військових злочинах повинні бути покарані. За її словами, на саміті була “емоційна” дискусія про санкції щодо Росії, проте спільної позиції вироблено не було.

“Але при цьому стало зрозуміло, що в той же час жоден з варіантів не виключений”, — також додала А.Меркель.

Президент Франції Франсуа Олланд, прем’єр-міністр і Великобританії Тереза Мей на саміті виступили за “різку” відповідь ЄС на ситуацію в Алеппо. У той же час, на думку канцлера ФРН, світового співтовариства не вистачає ні грошей, ні політичної волі для допомоги жителям Алеппо. А.Меркель закликала до знаходження політичного рішення військового конфлікту.

Як повідомляв УНН, Євросоюз продовжить санкції проти Росії через ситуацію в Україні ще на півроку. Про це заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель за підсумками саміту ЄС.

 

Українські Національні Новини

Новини Світу