yespl-zaproponuvav-telegram-podati-skargu-na-blokuvannya-v-rf

ЄСПЛ запропонував Telegram подати скаргу на блокування в РФ

 • 8831 переглядiв

КИЇВ. 14 травня. УНН. Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) готовий розглянути скаргу Telegram на блокування в Росії. Про це повідомляє УНН з посиланням на заяву керівника міжнародної правозахисної групи "Агора" Павла Чикова, опубліковану Радіо Свобода.

ЄСПЛ вже зареєстрував позов Telegram на штраф в 800 тисяч, накладений в жовтні, за відмову месенджера надати ФСБ ключі шифрування для доступу до листування користувачів.

У скарзі ЄСПЛ вказується на грубі процесуальні порушення розгляду справи судом: не було призначено цивільного провадження, справа була порушена в особливому порядку і без пояснення причин.

Як повідомляв УНН, Telegram блокують в Росії з 16 квітня за відмову надати ФСБ ключі шифрування повідомлень користувачів. Оскільки месенджер став використовувати для обходу блокування сервери американських компаній Amazon і Google, Роскомнагляд почав обмежувати до них доступ. Заблокованими опинилися майже 20 мільйонів адрес. При цьому сам Telegram продовжує працювати.

Нагадаємо, заблокувати Telegram буде неможливо, війна з ним триватиме вічно. Про це заявив інтернет-омбудсмен Росії Дмитро Маринич.

"Заблокувати його допомогою блокування IP-адрес неможливо, і війна триватиме вічно навіть з урахуванням того, що клієнтська частина Telegram - це відкритий код, його можна проаналізувати і зрозуміти, як він працює", - заявив Маринич.

Українські Національні Новини

Новини Світу