yevlash-ukraina-potrebuie-ne-lyshe-patriot-ale-i-system-serednoho-ta-maloho-radiusa-dii

Євлаш: Україна потребує не лише Patriot, але і систем середнього та малого радіуса дії

 • 14652 переглядiв

Україні потрібні не лише комплекси великої дальності Patriot, але й системи середньої та малої дальності для протидії ворожим атакам.

Останній місяць ворог намагався виснажити українські системи ППО, тому новий пакет допомоги для України "полегшить дихання", адже Сили оборони потребують  різних типів ракет -  потрібні не лише Patriot, але і системи ППО середнього та малого радіуса дії. Про це в ефірі телемарафону розповів речник Повітряних сил Ілля Євлаш, передає УНН.

Новий пакет допомоги полегшить нам дихання, оскільки ми в край потребуємо різних типів ракет, озброєння та ППО. Ми бачили, як останнього місяця своїми комбінованими атаками, ворог намагався виснажити наше ППО. Тому зараз, будь-які ракети, до різних наших систем, модернізованих радянських систем, які носять іноземні носії озброєння - нам потрібні

- сказав речник.

Він наголосив, що Україні потрібні ці засоби ураження, оскільки вони є розхідним матеріалом, який постійно потребує поповнення.

"І що найголовніше нам потрібно, не тільки системи Patriot, але і системи середнього та малого радіуса дії ППО. Воно також дуже необхідно у боротьбі із БПЛА" - додав речник.

Нагадаємо

США готують найбільший в історії пакет військової допомоги Україні на суму 6 мільярдів доларів, включаючи системи Patriot, артилерійські боєприпаси, безпілотники, зброю проти безпілотників і ракети класу "повітря-повітря", хоча на доставку обладнання можуть піти роки.